Foto: Urban City / B.P.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 143 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod 72 pacijenta, za ostale se čekaju rezultati testova.

-Tokom vikenda, od petka do nedelje hospitalizovali smo 40 novih pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana obavili smo 23 pregleda, od čega je još 13 osoba primljeno na bolničko lečenje. Nažalost, imali smo i dva smrtna ishoda u kovid zoni. Reč je o ženi i muškarcu, 1946. i 1949. godište, oboje iz Braničevskog okruga, kaže Danko Nikolić, ditektor OB Požarevac.

Na respiratoru je trenutno sedam pacijenata , dok je šest na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima 76 pacijenata.

Ovi podaci govore i upozoravaju da se klinička slika kreće od srednje teške ka težoj.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 28 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih su dva zdravstvena radnika na bolničkom lečenju.

I dalje apelujemo da svi građani Braničevskog okruga poštuju mere zaštite kako bi sprečili dodatno širenje infekcije, sačuvali živote i zdravstveni sistem, dodaje Nikolić.

U zelenoj zoni Opšte bolnice Požarevac trenutno je na lečenju 111 pacijenata.

KOMENTARIŠI