Proširena istraga za Dankom, uključuje se i Viber

Proširena istraga za Dankom, uključuje se i Viber

Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku.

Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. Interpol objavio međunarodnu potragu.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, kaže Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Posle snimka iz Beča na kojem je devojčica koja liči na Danku Ilić, u Austriji su na terenu, pored pripadnika bečke policije, i federalni istražitelji.

Obavešteni su i srpski državljani u Austriji, kao i influenseri od kojih se očekuje da prošire vest o Dankinom nestanku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je u toku potraga za nestalom devočicom Dankom Ilić (2) iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici o tome obaveste kancelariju Interpola u Pogdorici.

Iz crnogorskog MUP-a su podsetili da je u vezi sa nestankom Danke Ilić Interpol raspisao žutu poternicu.

“Molimo sve građane da ukoliko raspolažu korisnim podacima vezanim za nestalu devojčicu, obaveste kancelariju NCB Interpola Podgorica na broj telefona 020 243 511, koji je dostupan 24/7”, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore, objavljenom na mreži Iks.

Platforma “Pronađi me” koja je prvi put aktivirana, ispunila je bar jedan cilj – obaveštena je najšira moguća javnost o nestanku dvogodišnje devojčice. Najavlju se i novine.

“Pripremamo potpisivanje ugovora sa društvenom mrežom Vajber koja će dodatno unaprediti sam sistem. Ono što takođe mogu reći to je da se MUP ne zadovoljava time i da će uskoro zaživeti obaveštavanje putem broadcast kanala, tačnije putem baznih stanica, tako da više neće biti ovih tehničkih nedostataka koji su bili, ako ih tako možemo nazvati – a to je da nije SMS poruka stigla svima u isto vreme i odmah nakon pokretanja sistema”, kaže Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

KOMENTARIŠI