Povodom odluke Skupštine Grada Požarevca da se prodaju parcele na lokaciji industrijska zona Severni blok, GO SSP Požarevac izdalo je saopštenje za javnost.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Apsolutno su netačne tvrdnje koje je gradonačelnik Požarevca izneo na sednici Skupštine grada, da navedene parcele nije bilo moguće izdati u zakup, jer zakupac prema Zakonu o planiranju i izgradnji ne može dobiti građevinsku dozvolu. Ove tvrdnje su netačne jer se članom 135. st.2. navedenog zakona upravo predviđa takva mogućnost. Dakle, navedene parcele su mogle biti izdate u zakup”, navodi se u saopštenju.

“Da li je u pitanju neznanje, ili „još jedan loš rad stručnih službi“ ostaće da se vidi. No bez obzira na prirodu ove odluke javnost Požarevca je ostala uskraćena za odgovore na važna pitanja koja se odnose na prodaju parcela u industrijskoj zoni, te je ova prodaja kao i sve drugo pod velom tajne. Zato i postoji sumnja koja se pojavila u javnosti, kome je u stvari većim delom ovo zemljište i namenjeno imajući u vidu mizernu cenu od 1.255,oo evra po aru. Da li gradonačelnik to uopšte zna, ili je bolje da pitanje postavimo Luki Petroviću koordinatoru SNS-a za ovaj region za koga Požarevljani znaju da suštinski upravlja gradom. Očekujemo dakle da neko od imenovanih odgovori na sledeća pitanja:

-Kakve su obaveze investitora, odnosno da li i u kom roku imaju obavezu da kupljeno zemljište privedu nameni, te da li je poznato koliko će tačno zaposliti radnika i na koji rok ?

-Kako je formirana početna cena i da li je prilikom prodaje ugovorena zabrana otuđenja parcela čime bi se sprečila mogućnost koruptivnih radnji ?

-Zašto građani nisu obavešteni o uslovima pod kojima su prodate parcele i kakvu korist grad ovom prodajom tačno ostvaruje”, dodaje se u saopštenju za javnost.

KOMENTARIŠI