Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac u vezi Ustavnih promena

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac u vezi Ustavnih promena

Foto: Narodna stranka

-Na skupštini održanoj 26.12.2021. godine u Beogradu novoizabrano rukovodstvo Narodne stranke pored ostalih pitanja bitnih za dalje delovanje stranke, donelo je zaključke i u vezi ustavnih promena, odnosno povodom predstojećeg referenduma, navodi se u saopštenju koje u nastavku prenosimo u celosti.

-S’tim u vezi doneta je jednoglasna odluka da predložene promene Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe i koje je usvojila Skupština Srbije 30. novembra, nisu u interesu građana i države.

Smatra se da predložene promene Ustava ne bi doprinele nezavisnosti pravosuđa, te da bi za kratko vreme sudovi i javna tužilaštva bili stavljeni pod apsolutnu kontrolu vladajućeg režima.

Sa ovom tvrdnjom slaže i stručna javnost u našoj zemlji, a u prilog ovome navodimo i činjenicu da aktuelna vlast nije obezbedila javnu raspravu odnosno da građani nisu informisani o predloženim promenama Ustava.

Uzimajući u obzir sve prethodno navedeno, Narodna stranka Gradski odbor Požarevac iznosi činjenicu da je potvrđivanje promene Ustava na referendumu izraz suverenosti građana koji su upoznati sa svim aspektima najvećeg državnog akta.

Obzirom da političke stranke ne učestvuju neposredno na referendumu, Narodna stranka gradski odbor Požarevac, poziva građane da slobodno i po svojoj savesti odluče da li će učestvovati na predstojećem referendumu zakazanom za 16. januar 2022. godine. U svakom slučaju navedene promene Ustava potrebno je odbaciti, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI