Sinu Željka Mitrovića se ponavlja suđenje za udes

Sinu Željka Mitrovića se ponavlja suđenje za udes

Foto: Pixabay // ilustracija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika “Pink” televizije Željka Mitrovića, osuđen na godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana, jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloletnu devojku koja je tom prilikom preminula.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da se Aleksandru Mitroviću ponovi suđenje zbog krivičnog dela “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, dok je Apelacioni sud pravosnažno odbio optužbu za krivično delo “nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rešenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog veštaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da “ceni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku”.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračunavati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario maloletnu devojku koja je prelazila ulicu na crveno svetlo.

On se u tom delu puta gde je brzina ograničena na 50 kilometara na čas, kretao brzinom od 80 kilometara, smatra tužilaštvo.

Potom je bez zaustavljanja nastavio vožnju i ostavio povređenu devojku, a prema pisanju medija, kasnije je otišao sa ocem da se preda policiji.

KOMENTARIŠI