Učenička zadruga „Deca Stiga“ OŠ „Sveti vladika Nikolaj“ Bradarac učestvovala je na 50. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“, zajedno sa Učeničkom zadrugom „Vredne ruke“ OŠ „Kralj Aleksandar I“ Požarevac.

Tom prilikom je, u okviru postavke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, održana prezentacija o osnivanju, unutrašnjoj organizaciji i radu Učeničke zadruge „Deca Stiga“, prve osnovane zadruge u Srbiji. O zadruzi su govorili direktor škole Dejan Životić i član Gradskog veća Grada Požarevca Tomica Stojanović.

Foto: OŠ “Sveti vladika Nikolaj”

Posetioci prezentacije mogli su da se upoznaju sa radom sekcija koje postoje u okviru zadruge, a čiji je cilj razvijanje preduzetničkog duha kod učenika, osnaživanje projektne nastave, saradnja sa lokalnom zajednicom i humanitarni rad. Učenici i nastavnici zadrugari predstavili su rad zadruge koja funkcioniše po preporukama ministarstva i ističe se kao primer dobre prakse za osnivanje zadruga u školama širom zemlje.

Štand je bio veoma posećen i privukao je pažnju predstavnika škola, ali i drugih posetilaca koji su pozdravili ovakav vid angažovanja učenika.

KOMENTARIŠI