Vučić: Desila nam se savršena oluja, kao na filmu

Vučić: Desila nam se savršena oluja, kao na filmu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se može smatrati da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić već podneo ostavku, dok je za resornu ministraku Zoranu Mihajlović ocenio da ne vidi da je u ovom slučaju imala neku krivicu. Vučić je rekao da Srbija nema dovoljno energenata kada dodje hladno vreme i da je on o tome stalno govorio.

Za energetsku krizu ocenio je da se desila takozvana “savršena oluja” kao na filmu i da se desilo mnogo toga što nije ničija krivica.

“Nama se dogodila ‘savršena oluja’ samo što neki to ne priznaju. Hoću da vidim i učešće gradjana, da čujem kritike i da ujedinjeni rešavamo probleme. Primetili ste kada govorim o ceni struje gasa, a svi se pitaju u čemu je problem jer imamo dovoljno. Nemamo dovoljno, čim krenu hladni dani nemamo”, rekao je Vučić na Pinku.

Predsednik Srbije je rekao da veruje da neće doći do restrikcija, ali da to ne može da tvrdi 100 odsto.

Vučić je dodao da je zamolio rudare da od sada kopaju 75.000 tona dnevno i da će se učiniti sve kako bi se kriza ublažila.

“Razgovarali smo o ciljevima koje možemo da ostvarimo, šta su stvari koje nismo radili od 1984. godine, jer ništa nije lako kao što izgleda”, rekao je Vučić.

On je istakao i da se u mnogim zemljama u danu podigne cena gasa za 40 odsto ili struje za dva ili tri puta, a da Srbija i dalje ima jeftinu struju.

“Od Srbije samo Ukrajina i Gruzija imaju nižu cenu struje, a svi u regionu koji imaju manje plate, imaju skuplju struju”, rekao je Vučić na Pinku i dodao da se bori da se cena struje i gasa ne menja.

KOMENTARIŠI