Foto: Microsoft

Nova verzija operativnog sistema vindous (Windows) donosi brojna unapređenja koja prate promene kroz koje smo prošli u prethodnih šest godina, a posebno hibridni rad. Verzija koja nosi oznaku 11 stiže 5. oktobra i biće besplatna za korisnike koji imaju verziju 10.

„Majkrosoft” je u junu najavio da Windows 11 stiže, ali dosta neprecizno – pre praznika. Sada se zna da će praznik za sve ljubitelje noviteta biti 5. oktobra, jer će tada biti dostupna nova verzija operativnog sistema.

Prvo veliko unapređenje vindousa od 2015. godine biće dostupno kao besplatna nadogradnja korisnicima sa verzijom operativnog sistema Windows 10.

Kako se navodi u blogu kompanije Majkrosoft, Windows 11 je dizajniran tako da korisnicima približi ono što vole.

Budući da računar nastavlja da igra sve važniju ulogu u našim životima, nova verzija operativnog sistema spremna je da osnaži produktivnost i inspiriše kreativnost korisnika.

Novo izdanje imaće, naravno, novi dizajn. Sadržaj je postavljen u centar, a nedavno pregledani dokumenti prikazivaće se bez obzira na to na kojem uređaju ih je korisnik pregledao.

Unapređenja pružaju još moćniji način za obavljanje više zadataka i optimizaciju na ekranu. Ćaskanje iz programa Microsoft Teams pruža brži način povezivanja sa ljudima sa kojima sarađujete.

Windows 11 je optimizovan za brzinu, efikasnost i poboljšano iskustvo na ekranima sa dodirom, pri upotrebi digitalne olovke i pri glasovnom unosu. Poboljšana verzija operativnog sistema okrenuta je hibridnom radu, poručuju iz „Majkrosofta“.

KOMENTARIŠI