Emisija “S Tamarom u akciji” vratila osmeh na lice još jednoj porodici...

Emisija “S Tamarom u akciji” vratila osmeh na lice još jednoj porodici u Braničevskom okrugu

Sa porodicom je Tamara obišla i obližnji manastir Tuman, u kome Igor povremeno dobrovoljno radi, a posetili su i predivne prirodne lepote Golupca i njegove okoline: Golubačku tvrđavu, Nacionalni park Đerdap, Lepenski Vir

Merima Krec (43) i Igor Marković (39) su četiri godine u vezi. Upoznali su se kada je Merima došla u goste kod kumova koji žive u selu Dvorište, u blizini Golupca.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Iako im je poreklo potpuno različito, Igor je Vlah, a Merima Banaćanka, ljubav se dogodila na prvi pogled. Oboje su imali veoma teške porodične tragedije. Merima je izgubila brata o kome je vodila računa poslednjih nekoliko godina, i brinula se o njegovoj deci nakon bratovljeve smrti. Igor je izgubio oca sa kojim je bio veoma blizak.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Na početku svoje veze, prvo su živeli kod Merime u Banatu jer se Merimi i majka razbolela. U to vreme su i oni dobili ćerku. Dete, Magdalena (2) je rođena bez plućne maramice i sa kompleksnom srčanom manom. Sa devet dana je već bila operisana kada joj je spašen život. Kada se Merimina majka oporavila, porodica je preselila u Igorovu porodičnu kuću, u kojoj živi Igorova majka Darinka. Kuća je stara, sagrađena u prvoj polovini 20-tog veka.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Nije imala kanalizaciju, fasadu, oluke, podove. Bilo je potrebno potpuno renoviranje stambenog prostora. Vlaga, nemanje kupatila i loši podovi, posebno su uticali na odgajanje Magdalene koja ima veoma osetljivo zdravlje, i koja čeka veoma ozbiljnu operaciju u Londonu. Bez obzira na probleme sa kojima se suočavaju, Merima i Igor imaju predivan odnos, pun ljubavi. Jedno drugom predstavljaju najveći oslonac u životu.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Tamara je sa svojom ekipom došavši u Dvorište rešila većinu problema drage Merime i Igora. Za pet dana, uz veliku pomoć Javno-komunalnog preduzeća iz Golupca, uvedena je kanalizacija, i odrađeni su svi potrebni građevinski radovi: fasada, oluci, podovi, zidovi. Rešena je vlaga, postavljena septička jama, sređena bravarija u dvorištu i ulazu u kuću.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Sa porodicom je Tamara obišla i obližnji manastir Tuman, u kome Igor povremeno dobrovoljno radi, a posetili su i predivne prirodne lepote Golupca i njegove okoline: Golubačku tvrđavu, Nacionalni park Đerdap, Lepenski Vir. Tamara se osvrnula i na specifične sportske klubove koji se razvijaju zahvaljujući samom položaju grada Golupca: jedriličarski klub i ženski klub odbojke na pesku.

Foto: YouTube printscreen / S tamarom u akciji

Ganuti Tamarinim akcijama, Javno preduzeće Srbija šume, se priključilo dobrim delima, i zaposlilo Igora u stalan radni odnos, i time je oba porodica rešila još jednu muku.

S tamarom u akciji – selo Dvorište u blizini Golupca

U zavisnosti od lekarskog pregleda koji malu Magdalenu čeka u junu mesecu, ukoliko bude bilo potrebno prikupljanje novčane pomoći za operaciju u Londonu, Tamara će pokrenuti i tu humanitarnu akciju.

https://www.youtube.com/watch?v=C2KSv9myPSk

KOMENTARIŠI