KUD “Homolje” nastupao u Beču

KUD “Homolje” nastupao u Beču

Članovi KUD – a iz Žagubice predstavili su Homolje i opštinu Žagubica tradicionalno srpskim i vlaškim spletovima igara

Folklorni Ansambl “Bambi“ iz Beča proslavio je 45. godišnjicu postojanja i uspešnog rada. Tim povodom u gostima su im 12. januara 2019. godine, bili i članovi brojnih Kulturno – umetničkih društava sa sedištem u Austriji sa kojima imaju dugogodišnju saradnju, kao i članovi Ansambala iz Braničevskog okruga i ostalih delova Srbije, među kojima i KUD „Homolje“ iz Žagubice.

Predsednik KSD „Bambi“, Milan Popović, zahvalio je svima na učešću i istakao da u narednom periodu imaju planove za formirnje raznih sekcija gde će postojeći, a i novi članovi kluba moći da se upoznaju sa narodnim instrumentima i muzikom koja se svira širom Balkana, a u planu je i otvaranje biblioteke pri klubu. Takođe je izrazio i svoje utiske povodom proslave godišnjice kluba i pozdravio goste. Zahvalnost za gostoprimstvo uzvratio je i Miroslav Frfulanović, predsednik KUD–a „Homolje“iz Žagubice.

Članovi KUD – a iz Žagubice predstavili su Homolje i opštinu Žagubica tradicionalno srpskim i vlaškim spletovima igara, a na koncertu su se mogle videti i dobre igre ostalih amaterskih i profesionalnih Ansambala kao i predivno izvedene i osmišljene koreografije domaćina.

KOMENTARIŠI