Nove info table u Beogradu na српском/srpskom, engleskom, kineskom i ruskom

Nove info table u Beogradu na српском/srpskom, engleskom, kineskom i ruskom

Prve turističke info-table postavljene su duž turistički najprometnije zone u Beogradu - od Kalemegdana do Hrama Sv. Save na Vračaru.

Svi putokazi napisani su na četiri jezika, a pored srpskog i engleskog, novitet su natpisi na ruskom i kineskom.

Trenutno je stavljeno 30 info-tabli, a prema planu Turističke organizacije Beograda, do kraja godine prestonica bi trebalo da dobije 150 ovakvih savremenih panoa.

Kako je ranije rečeno u TOB-u, turističke table predstavljaju važan aspekat informisanja gostiju sa svih meridijana, pa su sa tim novi elementi urbanog mobilijara koncipirani prema najvišim standardima i prilagođeni potrebama lokalnog tržišta.

Jedno od važnijih unapređenja koje donose novi znakovi, rekli su u TOB-u, jesu nove turističke mape sa ucrtanim pozicijama najvažnijih muzeja, istorijskih objekata, trgova, ali i za turiste korisnih stvari poput najbližih zgrada Pošte.

Na svakom “totemu” nalaze se dve mape različitog obuhvata, sa prikazima svih značajnih objekata u pešačkim distancama od 5 i 15 minuta, a plan širenja turističkih znakova u budućnosti trebao bi da obuhvati nove zone sa putokazima i nove info-table na stajalištima gradskog prevoza.

U skladu sa konceptom koji je utvrđen u saradnji sa kompanijom “Alma Quattro”, putokaze i mape izradili su članovi Udruženja “Imamo plan”, predvođeni arhitektom Jugom Cerovićem.

2 KOMENTARA

  1. Драго ми је да су табле на ћирилици. Све треба променити на ћирилицу. Странци долазе у Београд да виде нешто другачије, а не оно што могу да виде и у свом граду. Увек треба наметати своје, једино тако ћемо бити поштовани. Народ који не држи до себе и свог, тј. не поштује себе, већ се само прилагођава, неће бити поштован од стране неког другог.

KOMENTARIŠI