PODELI

Organizatori ovog događaja su Udruženje žena “Topolovčanke’’ i Mesna zajednica Topolovnik.

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković koji je istakao da je opština Veliko Gradište lider u Braničevskom okrugu kada je u pitanju manifestacioni turizam. Na prvoj, uspešno organizovanoj manifestaciji „Sačuvajmo od zaborava“, u pripremanju čuvenog svadbarskog kupusa učestvovalo je 16 udruženja i pet ekipa.

Treće mesto osvojila je Lidija Anokić iz Velikog Gradišta, drugo mesto pripalo je Siniši Trivunoviću iz Topolovnika, a najbolji svadbarski kupus pripremio je Momčilo Golubović iz Topolovnika. Nagrade su im uručili predsednik Mesne zajednice, Mirko Strejkić, odbornik Skupštine opštine, Vladimir Štrbac, i zamenik predsednika opštine, Slađan Marković.

Uručene su i nagrade za udruženja koja su spremila najlepšu slanu i slatku pitu, najbolje slano jelo, najukusniji kolač, najbolju pogaču i najukusniju štrudlu. Nagrađeni su najlepši, najmaštovitiji i najveseliji štand.

Raznovrsan kulturno-umetnički program izveli su Kulturno umetničko društvo iz Topolovnika i mlađa grupa Folklornog ansambla „Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta.

Podršku manifestaciji pružili su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“.

KOMENTARIŠI