Već treći put po redu se održala polumaratonska trka u čast i slavu pokojnog patrijarha Pavla, koju organizuje opština Rakovica.

Po utiscima predsednika “Maraton tima Požarevac”, može se zaključiti da je ova sportska manifestacija nešto što zaista treba iskusiti na svojoj koži. Vrhunski događaj, vrhunska organizacija, vreme idealno za trčanje , maksimalna pozitiva. Lepota življenja. Trčanje , navijanje, podrška.maraton rakovica 1-min

Oko 10-ak predstavnika ovog kluba je nastupilo na trci i svi su prošli kroz cilj, što se mahom na svakoj trci i desi, što je veliki uspeh.
Za većinu naših predstavnika ova trka je bila poslednja u prvoj polovini ove godine. Nastavljaju svi sa treninzima, da u što boljoj formi dočekaju nastavak koji je planiran već tokom avgusta.

Veliki posao je ispred nas kada je u pitanju organizacija prvog polumaratona u Kostolcu, koji organizuje opština Kostolac uz našu asistenciju. Bilo bi lepo da ko god da je voljan pomogne na način na koji može da ovaj dogadjaj protekne u najboljem redu, da na učesnike ostavi pozitivne utiske i da taj polumaraton postane ponos ovog kraja.

Sve u svemu, od kada klub postoji, prošli smo mnoga mesta, videli smo mnogo toga, družili se sa trkačkom elitom, slušali o treninzima i trčanju od najboljih, obišli više država u okolini i ponosno nosili grb grada. Svako je trčao u skladu sa svojim mogućnostima i vreme prolaska kroz cilj nije nešto čime smo se opterećivali. maraton rakovica 2

Važno je učestvovati i to nije izgovor neuspešnih, već je krilatica svih onih koji vole da budu deo nečega što je veliko,da dokažu i sebi da mogu do cilja da stignu ako su uporni i ako to žele, nešto što dok rade izaziva osećaj da su srećni, ispunjeni, a pri tom ne zavide boljima od sebe i ne rugaju se gorima od sebe. To je smisao svega ovoga što radimo i bilo bi lepo da se naša porodica širi.

KOMENTARIŠI