Požarevljani OSVOJILI medalje na Evropskom Kupu u Rumuniji

Požarevljani OSVOJILI medalje na Evropskom Kupu u Rumuniji

Evropski Kup je organizovan u odličnim uslovima pod apsolutnim pokroviteljstvom lokalne samouprave

Proteklog vikenda, u periodu od 22. do 24.juna u Rešici (Rumunija) je održan Evropski Kup u organizaciji WKC – Svetske karate Konfederacije. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je 12 država. Srbiju je predstavljala Srpska karate Unija, u čijim redovima su  se nalazili i članovi Karate Kluba „Požarevac 92.

Požarevački karatisti su imali izuzetno zapažen nastup sa ostvarenim odličnim rezultatima. Marko Perić je došao do zlatne medalje u teškoj kategoriji seniora pobedama nad protivnicima iz Engleske i Rumunije. Sjajan nastup je imao i Aleksandar Antanasijević koji je osvojio I mesto u konkurenciji kadeta teške kategoriji – takmičara uzrasta 16 i 17 godina.

Foto: Karate klub Požarevac 92

Bronzane medalje su osvojili Julija Ristić i Luka Gomiršek u veoma jakoj konkurenciji.

Selekcija Srpske karate Unije sa Markom Perićem na čelu,  je osvojila II mesto u borbama ekipno u muškoj konkurenciji seniora. Na žalost, srpski karatisti su poraženi od italijanske ekipe u neizvesnom meču do poslednje borbe.

Foto: Karate klub Požarevac 92

Ekipa starijih kadeta u kojoj su se nalazili požarevljani Luka Gomiršek i Aleksandar Antansijević je osvojila I mesto pobedom u finalu nad ekipom Severne Irske.

Foto: Karate klub Požarevac 92

Evropski Kup je organizovan u odličnim uslovima pod apsolutnim pokroviteljstvom lokalne samouprave. Požarevački karatisti su sa ponosom nastavili dugu tradiciju odličnih rezultata na međunarodnoj sceni dostojno predstavljajući Srbiju hrabrim i časnim nastupom u borilištu, ali i primernim ponašanjem van njega.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI