U Malom Crniću potpisani ugovori sa crkvama i verskim zajednicama

U Malom Crniću potpisani ugovori sa crkvama i verskim zajednicama

Photo: Urban City // A.K. / ilustracija / arhiva

U Skupštinskoj sali opštine Malo Crniće danas su potpisani ugovori o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama na području ove opštine, a po javnom konkursu koji je raspisan krajem marta tekuće godine.

Prisutnim predstavnicima crkava i verskih zajednica obratio se prvi čovek opštine Malo Crniće Mališa Antonijević, rečima zahvalnosti što su ažurno i blagovremeno učestvovali na ovom konkursu i uspeli da dobiju deo opredeljenih sredstava, koja su ove godine povećana sa milion na 2,2 miliona dinara.

Photo: Urban City // A.K.

Isto tako, iskazao je i žaljenje što jedan deo verskih zajednica nije podneo potrebnu dokumentaciju, i kazao da se nada da će sledeće godine i te verske zajednice učestvovati na ovom konkursu.

Photo: Urban City // A.K.

Na ovom konkursu učestvovale su verske zajednice iz seoskih naselja Salakovac, Boževac, Kobilje, Kula, Crljenac, Šapine, Toponica (Zaova) i Smoljinac.


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja opštine Malo Crniće pod nazivom “MALO CRNIĆE ZA PONOS 2022”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI