Wizz Air ukida doplatu za ručni prtljag od 29. oktobra

Wizz Air ukida doplatu za ručni prtljag od 29. oktobra

Putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima Wizz Air-a od 29. oktobra 2017. godine.

Putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima Wizz Air-a od 29. oktobra 2017. godine. Kako navode iz ove aviokompanije, putnici će moći da unesu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23 cm i on će biti uključen u cenu karte.

Ova odluka predstavlja povećanje limita besplatnog ručnog prtljaga za 50% u odnosu na trenutno važeće pravilo.

Putnicima, koji su već ranije kupili karte sa doplatama za veći ručni prtljag, a putuju posle 29. oktobra, biće vraćen novac u iznosu plaćene doplate uvećane za 20%, u vidu kredita u okviru njihovog WIZZ naloga.

Aviokompanija je objavila i novu, dodatnu uslugu za putnike nazvanu WIZZ Priority. Ova usluga je dostupna već od 19. jula na svim letovima Wizz Air-a i uključuje prioritetno ukrcavanje, mogućnost da putnici u ručni prtljag unesu i jednu dodatnu, malu torbu, kao i garantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu, počev od 29. oktobra (ovo je takođe dostupno i putnicima koji kupe WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

– Wizz Air je ponosan na svoja softverska rešenja koja su prijemčiva putnicima, na najmoderniju tehnologiju i efikasnost naše flote, kao i na izvrsnu uslugu tokom leta i profesionalizam našeg osoblja. Predano radimo da obezbedimo da svako putovanje sa Wizz Air-om bude što jednostavnije i bez ikakvog stresa, a ukidanjem doplate za ručni prtljag na svim našim letovima počev od 29. oktobra dodatno naglašavamo posvećenost ovom cilju – rekao je Jozsef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a, povodom objavljivanja finansijskih rezultata za prvo tromesečje.

Na predstavljanju ovog izveštaja u Londonu, Wizz Air je imenovao i nove članove višeg menadžerskog tima. Novi izvršni potpredsednik kompanije i zamenik generalnog direktora je Stephen Jones, na mesto finansijskog direktora postavljen je Iain Weherall, a za tehničkog direktora imenovan je Heiko Holm.

KOMENTARIŠI