Putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima Wizz Air-a od 29. oktobra 2017. godine. Kako navode iz ove aviokompanije, putnici će moći da unesu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23 cm i on će biti uključen u cenu karte.

Ova odluka predstavlja povećanje limita besplatnog ručnog prtljaga za 50% u odnosu na trenutno važeće pravilo.

Putnicima, koji su već ranije kupili karte sa doplatama za veći ručni prtljag, a putuju posle 29. oktobra, biće vraćen novac u iznosu plaćene doplate uvećane za 20%, u vidu kredita u okviru njihovog WIZZ naloga.

Aviokompanija je objavila i novu, dodatnu uslugu za putnike nazvanu WIZZ Priority. Ova usluga je dostupna već od 19. jula na svim letovima Wizz Air-a i uključuje prioritetno ukrcavanje, mogućnost da putnici u ručni prtljag unesu i jednu dodatnu, malu torbu, kao i garantovano unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu, počev od 29. oktobra (ovo je takođe dostupno i putnicima koji kupe WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

– Wizz Air je ponosan na svoja softverska rešenja koja su prijemčiva putnicima, na najmoderniju tehnologiju i efikasnost naše flote, kao i na izvrsnu uslugu tokom leta i profesionalizam našeg osoblja. Predano radimo da obezbedimo da svako putovanje sa Wizz Air-om bude što jednostavnije i bez ikakvog stresa, a ukidanjem doplate za ručni prtljag na svim našim letovima počev od 29. oktobra dodatno naglašavamo posvećenost ovom cilju – rekao je Jozsef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a, povodom objavljivanja finansijskih rezultata za prvo tromesečje.

Na predstavljanju ovog izveštaja u Londonu, Wizz Air je imenovao i nove članove višeg menadžerskog tima. Novi izvršni potpredsednik kompanije i zamenik generalnog direktora je Stephen Jones, na mesto finansijskog direktora postavljen je Iain Weherall, a za tehničkog direktora imenovan je Heiko Holm.

KOMENTARIŠI