U petak je u Požarevcu boravila visoka delegacija Svetske karate Konfederacije koju su činili predsednik Marko Nicović, potpredsednik Terry Boyle i generalni sekretar Srpske karate Unije Rada Stopić.

Foto: Privatna arhiva

Našu delegaciju su primili gradonačelnik Bane Spasović, predsednik gradske Skupštine Bojan Ilić, predsednik Saveza sportova Požarevca Zlatan Kostić i gradski sekretar za sport Ana Miljanić. Gradski čelnici su informisani o detaljima organizacije Svetskog WKC Prvenstva koje će se održati u Požarevcu od 15. do 17. novembra ove godine i na kojem se očekuje učešće oko 1000 takmičara.

Foto: Privatna arhiva

Grad je dao punu podršku organizaciji ovog izuzetno značajnog sportskog događaja koji će Požarevcu doneti veliki interes u promotivnom, statusnom, socijalnom ali i finansijskom smislu.

Foto: Privatna arhiva

Nakon potpisivanja ugovora o definisanju obaveza koji su potpisali Marko Nicović i Zlatan Kostić, delegacija je obišla sve smeštajne kapacitete u gradu i Viminacijumu i obavila sastanak sa direktorom Sportskog centra Nenadom Mitićem. 

Foto: Privatna arhiva

“Očekuje nas naporan rad kome prilazimo sa neiscrpnim entuzijazmom, uvereni da će predstojeće Prvenstvo biti pravi festival multikulturne i multinacionalne saradnje i razumevanja, na kome će sportisti demonstrirati karate veštine, snagu duha i karaktera, ali se i družiti sa naših 200 mladih volontera uključenih u organizaciju”, rekao je Bane Dmitrović

KOMENTARIŠI