Požarevljani dostojno predstavljali Srbiju

Požarevljani dostojno predstavljali Srbiju

U konačnom plasmanu, zbrajanjem poena iz svih pojedinačnih mečeva, pobednik turnira je bila Italija, Srbija je zauzela drugo mesto, dok su Irci bili trećeplasirani

Proteklog vikenda od 28. do 30. septembra, seniorska ekipa Karate Kluba „Požarevac 92“, je na poziv Italijanske Federacije za Borilačke Veštine – FIAM, boravila u Kijanćanu, turističkom centru u Toskani, gde je učestvovala na prijateljskom tromeču između selekcija Italije – Republike Irske i Srbije.

Takmičenje je po tradiciji bilo organizovano na najvišem nivou uz prisustvo velikog broja ljudi iz sporta, privrede i politike na čelu sa gradonačelnikom Kijanćana, gospodinom Anreom Marketijem.

Ekipu Srbije su predstavljali takmičari požarevačkog kluba u sastavu: Filip Vladić, Aleksandar Antanasijević i Boris Gomiršek. Bez obzira na prijatljski karakter turnira, vođene su ozbiljne borbe sa žestokim duelima. Ekipa Republike Irske je u prvom kolu savladala Italiju, u drugom kolu je Srbija pobedila Irsku, dok je u poslednjem meču domaćin bio uspešniji od naše ekipe.

U konačnom plasmanu, zbrajanjem poena iz svih pojedinačnih mečeva, pobednik turnira je bila Italija, Srbija je zauzela drugo mesto, dok su Irci bili trećeplasirani.

Požarevački mladići su platili danak neiskustvu na ozbiljnim međunarodnim mečevima, pravili su naivne greške u presudnim momentima koje su ih koštale titule.

Gradonačelnik Kijanćana je uručio posebnu plaketu treneru Požarevačke ekipe Banetu Dmitroviću, dok je predsednik italijanske federacije, gospodin Masimo de Luiđi, plakete poslao Savezu Sportova Grada Požarevca i Gradonačelniku našeg Grada gospodinu Banetu Spasoviću.

Požarevački karatisti već nastupajućeg vikenda učestvuju na međunarodnom turniru u Anini, rudarskom gradiću u Rumuniji. Naši sportski prijatelji iz Rumunije su u duhu saradnje koje Anina ima sa našim gradom, ponudili besplatan smeštaj za sve članove KK „Požarevac 92“ koji budu učestvovali na ovom turniru.

Nadamo se da će nas učenici Baneta Dmitrovića i ovog puta obradovati odličnim rezultatima, dostojno predstavljajući naš grad gde god da nastupaju.

KOMENTARIŠI