Višestruki vitez LjKI Marko Milenković oduševio novinare u Ergeli “Ljubičevo”

Višestruki vitez LjKI Marko Milenković oduševio novinare u Ergeli “Ljubičevo”

MARKO MILENKOVIĆ. Foto: Urban City

Danas je u trofejnoj sali u Ergeli “Ljubičevo” održana konferencija za medije povodom predstojećih 56. Ljubičevskih konjičkih igara, o čemu je Urban City već pisao.

Prisutnim medijima obratili su se organizatori kao i predstavnica sponzora Apatinske pivare iz agencije Represent Communications.


POVEZANE VESTI:

Poštanska marka, koverat i žig u čast Ljubičevskih konjičkih igara


Ovogodišnji vitez će kao i prethodnih godina osvojiti iznos od 625.000 dinara, a organizatori nisu hteli da otkriju pojedinosti oko defilea, jer kako kažu najbolje je da građani koji prisustvuju otvaranju 56. Ljubičevskih konjičkih igara uživaju u temi defilea koja je odabrana ove godine, kao i brojnim iznenađenjima.

Ove godine još uvek nije izabran počasni vitez 56. Ljubičevskih konjičkih igara, a organizatori kažu da trenutno pokušavaju da stupe u kontakt sa potencijalnim počasnim vitezom. U slučaju da to ne uspeju, ove godine neće biti počasnog viteza LjKI. Arno Gujon bio je počasni vitez 55. LjKI.

Foto: Urban City

Podsećamo, od 2017. godine ova tradicionalna manifestacija je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije koji je te godine i zvanično otvorio igre, dok je 2018. godine tu čast imao Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije.

Organizatori kažu da još uvek nema zvanične potvrde ko će otvoriti ovogodišnje 56. LjKI.


POVEZANE VESTI:

Pevačima iz budžeta grada Požarevca 70.000 evra


Na pitanje novinara, Marko Milenković, vitez 51, 53, 54. i 55. Ljubičevskih konjičkih igara pokazao je da je potpuno siguran u sebe. Rekao je da je spreman za Ljubičevski višeboj i da ove godine mu nema ravnog, kao i da očekuje da ponovo postane vitez, što je izazvalo aplauz i pozitivne reakcije kod brojnih novinarskih ekipa u trofejnoj sali ljubičevske ergele.

Da podsetimo, Marko je jedini vitez u istoriji ovih igara kome je pošlo za rukom da tri godine uzastopno osvoji titulu. Zbog toga, njemu je u trajno vlasništvo predata sablja specijalno iskovana za njega.

Foto: TOGP

 

 

KOMENTARIŠI